Nytt projekt! Poncho till Fröja!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_204756031.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_204756031.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_204756031.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_204756031.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_204777893.jpg" class="image">


Redo för utflykt till Agdas Cafe!


Uteplatsen, det växer!


Lite bilder!


Helgen som varit!

Oj vilken helg!

I fredags kom mamma och mormor upp, lite fika hemma hos oss! Jag och Mackan städade hela kvällen!

På lördagen var det dags! Fröja blev döpt och hade sina fina Gudföräldrar där på plats! Efter dopet bar det av hem till oss för fika! JAg hade bakat marängtårta, kladdkaka, blåbärsbullar, havreflan och marsmellows doppade i choklad! Fröja fick massor av dina presenter! Tack alla snälla för de!

De flesta stannade hela dagen och grillade lite korv på kvällen! Vädret var helt underbart! Över 20+ i skuggan och strålande sol! Såklart avslutades dagen med Eurovision! Hurra!!! Heja Loreen!

Söndagen bjöd på frukost med ca hälften av gästerna! Vi hade en husbil parkerad på uppfarten och några sov inne hos oss! När alla åkt fick vi lite kvalitetstid med varandra! En mysig promenad fick de bli! Barnens farmor och farfar kom förbi på vägen hem. Tårta och kaffe och massa lek! På eftermiddagen tog vi oss in till Åre och åt middag med mamma och mormor. Mamma fick ett snyggt "senilsnöre" till sina glasögon. De va ju morsdag! Mina fina barn hade varit iväg och handlat en drickahållare till min cykel! Jag har önskat mig det just för att kunna "vattna" Yuki när vi cyklar. Tack mina fina!

I måndags var finvädret slut! Hagel och snö! Ush... Mamma och mormor tog bussen hit och vi hade en mysig inomhus dag!

Idag fick Frode äntligen gå till dagis! Han älskat de... Synd att vi inte är lika possessiva... Jag och Fröja hade spädbarnsmassage! Nu på kvällen va jag iväg och tränade med Yuki... Han va överallt och ingenstans! Jätte stressad men vi tränade passivitet istället för några övningar.

Dagens övningar;

Gå fot
Följsamhet, mellan koner och mellan hundar
Inkallning och inkallning mellan hundar
Stanna kvar
Sitt ( med hunden långt bort)
Och så till denna veckas utmaning : kryp

Utmaningen till idag va sitta fint, det klarade Yuki jätte bra! Stolt!


Dagens bästa stund!

Så skönt att kunna sitta på altanen i linne och sola näsan! Detta är nog dagens bästa stund, förutom kvällen när man har något. Att prata med! Frode är lycklig och på dagis, Fröja sover i vagnen, jag kan njuta av en kopp kaffe i solen! Idag har jag dess utom hunnit gräva ner rabarber och vattna på framsidan! Yuki har lagt sig med huvudet i en kruka så jag väntar lite med att vattna här! ;) stackarn tycker nog det är varmt! Ska kanske ta ut en balka med vatten han kan busa i! Men de får bli sedan! Har massor att göra inne... Men de är sååå fint väder! Ska bara sitta liiiite till! Behövde koppla av lite så jag virkade en blomma! Kom på att jag i te hade några vita...

Ikväll ska jag inviga mina nya joggning skor! Vi kör lite varannan dag jag och mackan! de är så enkelt när spåret ligger på andra sidan gatan! I morgon kommer prästen på dopsamtal, sista minuten! Och jag ska kanske iväg p hundpromenad i Järpen! Jobbigt att de blev så många kvälls aktiviteter denna veckan när man faktiskt behöver riden till annat!


Gungar hööögt!


Dagens övningar!

Helt underbar hund som jag hade med mig idag! De va som en helt ny hund...

Dagens övningar:

Pendeln-kontakt övning
Ligg kvar.
Ingång till fot.
Början till gå fot. Lätt och rolig övning.
Generalen on/off knapp.
Inkallning.

Yuki va jätte duktig! Tom ligg stanna kvar funkade! I vanliga fall är de nog med träning att bara vara där och så får vi göra övningarna hemma.

Jo vi har fått en utmaning också. Till nästa vecka ska Yuki lära sig att "sitta fint" alltså på baken med framtassarna i luften. Kul!

Och vi har fått en special läxa. Vi ska hitta en lek som jag och Yuki gillar. Vi måste ha lite egen tid!


Äntligen värme!

Nu börjar de bli varmt å gott i järpen!

Förra veckan gick de magsjuka på dagis... Frode har fått vara hemma idag för att vara på den säkra sidan! Vi tog oss en utflykt till lekplatsen vid Kyrkis! Mysigt tyckte Frode! Jag också, de va så gott att äntligen få sola näsan lite! Frode som aldrig gillat att gunga har helt klart hittat sitt nya kall i livet! Högt skulle de vara också! Kom hem vid 11 tiden och åt lite lunch och sedan har vi varit ute på altanen. Planterat lite och fikat! Så härligt när man kan sitta i linne!

Hundarna flög ihop, dom klarar inte att ha tuggben. De blir så mycket bråk! Denna gången kunde jag inte gå mellan för jag hade Fröja på armen. Slutar med att jag röt till och kastade en vattenkanna på dom! Nu är Yuki förpassad till utsidan och Algot till hallen. Jag och Yuki ska på kurs ikväll! Ser faktiskt fram emot de! Alltid kul att lära sig något nytt!


Planering

Planerar och skissar på trädgården. De är mysigt de!

Fick lite mer tid där ute nu på kvällen när barnen sover! Så nu är allt utom skräphögarna klara! De tar vi i morgon!
Va iväg till Romoteädgård idag... Oj vilken besvikelse! Vi vände på parkeringen... Åkte till Också istället och köpte penseer, rabarber, smultron och två amplar. Blev jätte fint på framsidan! Nu ska bara rabarberna ner också!


De blev 10 min

Idag blev de 10 min i trädgården... Hade väntat mig lite mer tid men Fröja vill inte sova! De e lite kallt ute för henne... Har varit minus i natt! Frode hämtade sin cykel i garaget, kopplade Algot och. Gav sig iväg ner åt vägen...

Nu ska vi snart iväg och handla blommor! Woho!


Familjedag

Bilderna här under är från i morse innan vi åkte till Åre!

Vi har haft en jätte mysig dag! Först fika på Åre Bageri sedan upp till Stadium och köpte joggnings skor. Både jag och Mackan hittade. Frode somnade i min famn. Har typ aldrig hänt! Hittade också ett par stövlar till Frode.

Hade tänkt hinna köpa lite blommor idag också men de får bli i morgon.

Nu har vi fredags mys hela familjen! Simhopp och popcorn!


Mina små!


Oh rey!


Regn

De har regnat nästan hela dagen! Men jag tycker de är mysigt! Glad att de kommer regn och inte snö! ;) vi va ute i trädgården i förmiddags och fixade lite! Jag låg under en vinbärsbuske ( japp den är så stor att man kan ligga under) rensade och rensade! Mackan fortsatte gräva till hundgården! Hoppas vi får ihop allt snart! Hade varit väldigt skönt!

Frode har varit skrikigast i byn idag! Helt galet. Inget har varit bra! Bara gallskrik! De är väldigt påfrestande! De är nog jobbigt att vara 2 år... Ush!

Nu på eftermiddagen har jag lastat massa trädgårds rens på skottkärran och kärt bort till ett ställe där jag sett att andra slänger... Men jag vet ju inte pm man får de egentligen.., pulsen va hög och jag nästan sprang... Nu väntar jag tills de blir sena kvällen innan jag vågar ut med nästa! ;)


Ledsen

Jag tycker verkligen att det är jobbigt med Frodes dagis! Han trivs och det är de viktigaste men jag har nästan ont i magen varje dag jag ska hämta honom!
Idag fick jag veta att de går magsjuka på dagis. - såg du inte att vi skrivit detta i morse? Nä de har jag ju inte gjort då hade Frode fått vara hemma idag! - de är viktigt att du läser här på tavlan! Som om de va mitt fel. Jag är helt säker på att det inte stod något på den där tavlan i morse. Då hade jag ju vänt med dom för jag vill inte att Fröja ska få de! Dessutom va de Som vanligt ingen som mötte mig i hallen idag heller! Igår va Frode svettig efter han sovit då fick jag mig en känga för de... Men de är ju dom som klär på honom... Jag vill inte stanna och prata med dom för de känns som att de bara tar upp sker jag gör fel... Om de ens är någon som möter mig. När jag haft något att säga till dem är de alltid så upptagna av annat eller andra föräldrar som hämtar. Ush... Vi kan ju i te direkt prata med dem om de för då blir man ju den som klagat... De e så trist för de va sååå gulliga på Frode gamla dagis! Då va vi inte helt nöjda men oj nu inser vi ju att personalen där à så bra! Sen va de trist gård osv men i alla fAll! Igår fick jag också veta att de bara går på utflykt på måndagar och fredagar för de andra dagarna är de för många barn. Så min son får aldrig gå på utflykt för att han går 15 Tim! Ska man inte ha personal så man klarar alla barnen? Usch så ledsen jag är på detta j*kla dagis...


Kurs med Yuki

Dagens kurs var lite hysterisk. En av tikarna löpte så vi hade 5 hanar som va helt upp och ner! Fick många bra tips på lösningar.

Men det som är de viktigaste med kurstillfällerna är att just vara nära andra hundar och koppla av. De går faktiskt ganska bra! I alla fall efter man varit där en stund!

Trött idag så nu ska jag bara mysa med min älskling!


Fina <3


Helt underbar dag!

Idag har varit en toppen dag! Började med 2 timmar i skogen! Vi hade Frode i ryggsäcken och hundarna kunde springa lösa! Kaffet va såklart med!

Jag fick säsongs inviga mina tåskor idag, vi gick bara 2,5 km slingan(jag och Yuki) man måste börja sakta annars får man ont! Mackans kompis köpte sushi till oss i Sundsvall.., så de va lite fest idag! :) så gott! Vi åt sushi väldigt ofta innan vi flyttade... Men nu är de nästan ett halvår sedan! Och vilken sushi de va... Magiskt god!

I helgen har pappa och LL varit här! Så mysigt! I fredags for vi in till Åre. De regnade mycket men vi hade mysigt på Åre Bageri och en sväng på byn! Vi passade på att köra ut till Vålådalen och hälsade på Mackan på jobbet! Kul för alla att se vart han jobbar! Sedan grillade vi på kvällen! Igår bar det av till Östersund. Vi va på Kosläpp på en bondgård. Lite av en besvikelse men ganska mysigt de va lite dåligt väder... Fika på stan och shopping till barnen! Nu är Jag och barnen klara för dop!

Idag är sista OSA dagen och det är ganska många som inte svarat... Men som det ser ut nu blir vi 16 +oss. De ska bli kul! Men som sagt måste jag skriva den där lista ...


Dunder förkyld!

Hatar verkligen att vara förkyld! Barnen har haft 2 omgångar och nu åkte jag på de! Kan också ha att göra med all snö som kom i Helgen! Men sen är borta nu!
Idag har vi helt under art väder! Sitter på altanen med en kopp kaffe och solar näsan lite! Synd att jag är så dålig för de finn massor att göra i trädgården! Jag har dess utom massor att göra inne idag! Men vill bara njuta en liiiiten stund! Får passa på när lilla fröken sover, hon vill helst vara med på allt!

Pappa och LL kommer idag! Eller snarare sent ikväll! De ska bli så kul! Längtar verkligen! Sist dom va uppe va Fröja Mini och pappa blev dålig! Hoppas nu bara vi får lite fint väder! Tänkte grilla i morgon! Frode är laddad för att morfar ska komma!

Ska testbaka doptårtan i morgon! Den verkar enkel men vi får väl se! De gick ju sådär med marängerna! Kom också på att jag ska göra marsmellows( undra hur de stavas) doppade i choklad med strössel på. Fick de på min möhippa och dom va så himla fina! Lätt att göra också tänker jag! De är mycket som ska fixas innan dopet... Måste nog skriva en lista! Mackan är ledig fredagen innan som tur är!

Dagar som denna är det så underbart att bo här! Solen skiner, de är lugnt och skönt och man kan se snöiga fjäll en bit bort! Helt fantastiskt! Blir nog en sväng ut i skogen sedan! Kanske väntar tills mackan kommer hem så kan Frode åka i ryggan!

Jag kan inte lägga upp bilder här vilket är riktigt störigt! Någon som vet vad jag sk göra?

Nu får jag ta tag i mig själv och börja fixa!

Just de i morgon är de vägnings premiär! Pappa har köpt med en våg till oss! Jag är av med kilona jag gick upp under graviditeten med Fröja, nu är de bara de från Frode kvar! Haha Jag ska i mina Röda vandrings brallor till hösten är tanken! Återkommer till detta!


Jag kan inte lägga upp bilder... Får försöka en annan dag!


Födelsedags firande!

Lördagen spenderades i Åre för lite födelsedags firande! Jag fyller år på måndag men då jobbar ju mackan! De blev fika på Åre bageri och sedan strosade vi runt i Åre! de snöade hela dagen, nu får de vara nog! Så är de me de! I alla fall hittade jag en jätte fin klänning som jag ska ha på Fröjas dop!

Efter Åre stannade vi till hos Yukis kompis Yuri för lite bus och fika! Kul att se att dom leker bra! Yuki är ju inte så gammal så han har inte så mycket social kompetens!
När vi kom hem grillade vi i snön och åt en god middag! Jag fick en jätte fin mjölkkannan som matchar våra fina koppar!

Dagen idag började med skogspromenad och sedan försökte jag mig på att baka sega maränger... Ni kan se på bilden att jag kan stryka även detta från saker jag kommer tjäna pengar på listan! Lite fix i trädgården har vi också hunnit med!


Älskar att fynda!

Fröja och Frode har varit på BVC idag för vägning och mätning! Duktiga som få! Frode va 88 cm, de är jätte långt! ;) han vägde nästan 13 kg, precis som Algot! Skillnaden är att Algot är lite små tjock och Frode en smalfis! Fröja va fortfarande 62 cm men vägde lite över 6 kg! Hon är ingen smalfis;) de va också dags för Fröjas 3 mån vaccinering. De gick jätte bra men såklart blev hon ledsen! Jag tycker inte de är så jobbigt, de går snabbt över! Däremot tycker jag de är jobbigt när de blir feber och när jag märker att hon inte är sig själv! Tror de har mycket att göra med frodes feberkramper! Man har stenkoll på temp och minsta förändring! Även när Frode är frisk känner jag hela tiden honom i pannan och speciellt när han sover o jag kollar till honom! Är något omedvetet ...

Kom på i morse att Algot skulle ha vaccinerats i februari, fick en tid kl 11 men när mackan kom dit visade det sig att nu skulle han bara h vart annat år! Veterinären som verkar helt körd känner igenom honom och sa att han hade början till urinvägs infektion... Men vi tog ett svin dyrt blodprov i onsdags och visst skulle de ha synts där om de va ngt på g! Dom smet också ner till Frida på Hubdrehab som klämde på honom. Han va helt frisk i benet nu! Hurra! Nu ska vi träna upp musklerna i bogen igen. Dags att plocka fram balansbollen igen! Och ta längre skogspromenader i kuperad terräng!

Igår hittade mackan en balja på blocket som vi va iväg och köpte idag! Jag ska plantera blommor i den! Äntligen fick Frode visa Mackan hönsen på kretsloppshuset! Så nöjd han va!

I morgon ska vi fira min födelsedag! Mysigt! Om de bara kunde sluta snöa!


Altanmys


Mysig dag!

Har haft en jätte trevlig dag!
Lämnade Frode på dagis, tog en lite längre promenad i skogen med min fina man och hundarna, iväg på klippning, fix i trädgården och korvgrillning!

Tog äntligen mod till mig att gå till frissan... Tycker ju de är lite jobbigt när man ska gå till någon ny... Men sigges mamma fick klippa mig idag! Nöjd och glad med lugg igen! Frode tyckte inte jag va fin... "Nä, mamma inte fin" men han tycker bara jag är fin i min lila tröja... ;)

Vi har som jag sagt innan en hel del att göra i trädgården! De är inte gjort något på flera år! Men nu börjar de dyka upp vitsippor i typ hela trädgården! Så glad man blir när man ser de!

Köpte lite pelargoner i dag! Jätte fina kraftiga ljusrosa... Än så länge är de för kallt ute så jag får ha dom inne.

De snöade i morse, så tomater och pelargoner får vänta!

I morgon blir de BVC och promenad med en kompis sedan säkert lite fix i trädgården!


Lite klokare...

Idag har vi varit på Ejra djurklinik i stan. Veterinären klämde och kände på Algot. Hon försökte provocera fram vad det nu är som varit fel. Men han rörde sig super fint! De tog ett blodprov som också de va jätte fint! Han har fått ett recept på antiinflamtorisk medicin som han ska få i två veckor. Efter de ska vi se om vi tycker de är skillnad. De kan ha varit en kraftig sträckning eller stukning som måste ha läkt av sig själv... Men de är så konstigt... Han är fortfarande väldigt avvaktande i sitt sätt och går gärna undan och lägger sig..,

Tänkte åka förbi Frida på Åre Hundrehab någon dag och be henne känna på honom! Hon vet ju hur de va när han hade ont! Och de är inte något vi inbillat oss,han reagerade väldigt på massagen på vänster sida! De märktes att han hade ont!

Efter utflykten till stan hade jag och Fröja första träffen med vår Mammagrupp. Verkar jätte trevligt! Jag saknar verkligen mina fina mammakompisar i Göteborg! Så nu hoppas vi att de blir kul med denna gruppen också!

I helgen ska vi fira min födelsedag så vi hoppas på lite fint väder! Brukar alltid äta frukost ute på min födelsedag. Men vi får väl se hur de blir me de.., hoppas de inte snöat ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_200938535.jpg" class="image">


Bakade bullar igår kväll! Blåbärsbullar... MUMS


Yuki & Yuri


Spalje


I de tomma krukorna ska tomaterna bo!


Underbart trädgårds väder!

Hela Valborgs helgen har vi haft finväder! Helt underbart varmt och soligt! Vi började helgen i fredags med att fixa lite i trädgården! De är inget gjort på flera år så här har vi verkligen att bita i! Men de som inte blir gjort i år finns definitivt kvar till nästa!

I går va jag och barnen iväg till Ocke trädgård, en handelsträdgård 2 mil här ifrån. Den öppnade för säsongen denna helgen och de va super fint och trevligt!
Vi skulle mest kolla vad som fanns och de visade sig vara en hel del! Slutade med att vi kom hem med jordgubbsplantor och några smultronplantor. Köpte också två tomatplantor. En vanlig och en körsbär. Förra året sådde jag egna och de va en katastrof! Hade typ 40 plantor och fick 3 tomater...(lite överdrivet åt båda håll)
Tomaterna får bo inne ett tag till ( fint tillskott till vårt gästrum/växthus) men de andra kunde jag plantera.

Idag började vi med att fixa lite i trädgården. Mackan började jobba först kl 11 så vi fick lite härlig familje tid! Jag fick också ta mig en liten skogs promenad med hundarna helt själv! De laddar batterierna kan jag säga! Jag älskar att promenera med hundarna men på dagarna blir de mest släpande eftersom jag har vagnen med mig... I allafall fick jag för mig att jag skulle bygga en spalje till mina luktärter, såg en fin på handelsträdgården och tänkte de där kan man säkert göra själv. Sagt och gjort jag kapade grenar från träden och flätade! De va jätte kul! Blir nog till att göra fler och fler varianter!

Vi fick fin besök idag av Yukis kompis Yuri tillsammans med Tina och André.
Gick en promenad på skogsbilsvägen med alla 3 hundarna! Dom hade jätte roligt! Stackars Yuri hade mycket att göra med 2 pojkar som va efter henne!
De va väldigt roligt och jag hoppas vi kan ses i helgen igen!

Mackan kom hem och bytte om, hämtade lite färdkost och åkte igen.., han ska ut med en jobbarkompis och jaga bäver! Så avundsjuk jag är! Jag vill också ut i skogen och mysa! Men jag unnar honom verkligen att komma ut' han har jobbat sååå mycket de sistaoch jag vet att han unnar mig att komma ut också! Lite svårt med amningen bara! Men på torsdag ska jag äntligen klippa mig!

Imorgon ska Algot till ortopeden! Håller tummarna för att de ska gå bra... Hoppas nästan dom hittar något för då har man något att jobba med! Som det är nu vet vi ingenting. Hoppas få en förklaring på allt i morgon!

Nu ska jag ta mig i kragen och tvätta lite! Sedan blir de popcorn och mys! Tidigt i säng ikväll!


RSS 2.0