Frode på sin 3 hjuling!


Äntligen klar!

Idag blev jag äntligen klar med min virkning! Totalt 42 rutor som är 12*12 och en kant runt... Jag har virkat på som tusan de senaste bara för att bli klar till dopet. Fröja ska få den i doppresent av oss! Ja de blev en filt kanske jag ska säga! Så de va dagens avslutade projekt!

Igår blev jag faktiskt klar med ett projekt till! Jag har testat lite olika varianter på havreflan de senaste och har nu lyckats göra små söta goda flan, dom doppades i choklad igår så nu är dom klara och placerade i hembakat lådan i frysen!

Tänkte jag skulle köra vidare på detta med att avsluta div. projekt och tog fram fotoalbumet, men ja orkade inte... Det får bli en annan dag! Har beställt lite nya kort, man får passa på när fuji bjuder på 50 gratis kort!

Jag ska försöka få gjort ett projekt varje dag nu! Nästa kanske blir att få ordning i gästrummet!

Frode fick ett stort paket på posten härom dagen! Igår öppnade vi det och de va en 3 hjuling. han blev såklart jätte glad. Stackarn når inte ner till pedalerna men han kämpade på i alla fall! De första han sa när han fattade att de va en cykel va " Frode hjälm huve" duktiga killen! Han älskar sin hjälm!

Nu sitter vi i och tar en välförtjänt kopp kaffe! Jag är jätte trött, Fröja sover ovanligt dåligt på nätterna just nu. Tror de är en växtspurt nu vid ca 3 månader och hon är dunder hungrig på nätterna! Så jag får inte sov så mycket... Blir nog tidigt i säng ikväll! Precis som de flesta kvällar! :)


Dagens första projekt avslutat!


Trötta killar...


Mysigt i Åre!

Gårdagens kurs gick bra! Men inte om man jämför med de andra på kursen ;)
Yuki va faktiskt ganska duktig, han är faktiskt bara 7 månader!

Idag har de varit helt underbart väder! 15+ och sol! Efter vi lämnar Frode på dagis körde vi in till Åre! Massor med nyttig miljö träning för Yuki! Fika på Åre Bageri... Algot hoppade vant upp på fikabänken( han har fikat förr) Yuki behöver träna på att bara vara så vi tog de lugnt, även om mackan nog inte håller med om de! ;)

Fick köpt färgen till barnens namnskyltar, garn till filten och lämnat mackan med sina kollegor för personalfest.


10 grader varmt och alldeles underbart!

Idag har vi haft en härlig dag! Började med att M hade sovmorgon och vi kunde ligga kvar i sängen alla 6 och mysa! Ja alltså han körde vid 6.45...

Vi lämnade Frode på dagis vid 9 och tog sedan en promenad med dogsen! Massor med koppelträning! Stannade på parkeringen vid elljusspåret och skulle köra lite träning med båda två. De va helt hopplöst med Yuki, han kände av något vilt tror jag. Slutade med att jag satte fast honom och körde lydnad med Algot istället! Han är verkligen duktig, letar någon lydnads kurs men de har inte på hundsteg. Vi får vänta tills brukshundsklubben drar igång!

Väl hemma passade jag på att så lite mer fröer. De ska bli spännande att se vad de blir av allt! Sedan innan har vi luktärt, tagetes och pelargon. Dom nya jag sått är; ringblomma( som för övrigt är något av fe fulaste jag vet men Frode fick välja en), konstgräs, basilika, solroser och några mer jag inte kommer på just nu ;)

Jag har också målat klart bokstäverna till barnens namn. Imorgon ska jag inhandla lite svart färg till bakstycket.

Jag har sytt färdigt fröjas filt och ska bara virka en kant!

Jag har doppat gårdagens havreflan i choklad och slängt in dem i frysen!

Och så har vi krattat lite i trädgården!
Så mycket vi/ jag gjort idag!

Nu väntar vi på mackan och Frode är dunder trotsig... Undra när de ska gå över... Suck! Ikväll sk jag och Yuki på kurs! Så kul de ska bli och skönt att komma iväg lite utan barnen!


En till...


Vadå? Ser inte alls gästrum ut såhär?


Äntligen Måndag!

Idag ska mackan hämtad hem från fjällstationen! Äntligen!

Har varit 4 tuffa dagar! Mycket trots, snor och irritation... Men idag har de gått ganska bra...

Började dagen med en skogspromenad. Helt plötsligt ramlade Yuki ihop och kunde inte komma upp. Jag satte mig med honom och försökte lugna honom! Man kunde riktigt se paniken i hans ögon. Men så ställde han sig upp och allt va som vanligt... Jätte konstigt! Har haft ögonen på honom hela dagen och han har varit precis lika odräglig som vanligt!

Vi tog oss en biltur ner till byn... De är väldigt nära men vågar inte lämna hundarna utanför eftersom Yuki biter av Algots koppel hela tiden! Vi köpte så jord och lite såkrukor (som vi fick, tack Tina!) sedan vidare till Ica! Massa fröer inhandlades och nu jäklar ska vi så! Vårt gästrum agerar just nu växt hus! Måste lösa något, pappa och LL kommer om 2 veckor!

Frode sov i 3 timmar idag... De värsta är att man vet aldrig vad man ska göra då för man tänker hela tiden att han vaknar snar...

Nu har vi i alla fall hämtat Mackan. Han håller på att lägga Frode mesans jag ammar... Nu ska vi ta lite smörgås och smaka de fina ostarna han fått på jobbet!


Är det detta som kallas take away?


2 dagar kvar...

Sedan kommer min älskling hem!
Längtar så mycket!

Igår va en riktig skit dag... Men idag skiner solen på oss och jag passar på att dricka kaffe ute! De e kanske 3+ men de är väl värt frusna fingrar för att få lite sol på näsan!


4 lååånga dagar...

I morse åkte min älskling till jobbet vid 6.30 ( lite sovmorgon) för att jobba dygnet runt i 4 dagar...

Vilket betyder 4 lååånga dagar för mig med barn och hundar!

Idag har vi varit till Mörsil och fikat på kretsloppshuset. Ett jätte mysigt fik som är lite som ett växthus... Allt är kravmärkt och ekologiskt... Och höjdpunkten är att dom har massor med höns man får titta på! Frode älskar att åka dit.

Frode somnade på vägen hem och sov jätte länge när han vaknade va han jätte förkyld... Typiskt nu när jag är själv!

I morgon ska Yuki iväg på "playdate" med Yuri... En samojedkille på 1 1/2 år!
Träffade Tina hos Frida i onsdags och vi tänkte att en samojedträff vore bra! Tror att Algot får stanna hemma! Vill inte att mitt <3 ska få ont, de kan gå lite vilt till tror jag!

På söndag har vi inget planerat men på måndag ska vi på kyrkis och fila lite! Sedan på kvällen ska vi äntligen hämta Mackan i vålådalen!
Sedan är han hemma 2 nätter innan han åker iväg igen!

Frode sa något kul i går! Han tittade på mig och sa ; mamma Daniela, Näääää mamma Lilius! Haha söt ungen!

Jag va ute och cyklade med Yuki i går! Helt fantastiskt! Han var som en helt annan hund! Han lyssnade på kommandon, kunde gå förbi hundar och människor! Vi körde 7.5 km på 50 min så de gick inte jätte fort... Jag fick hålla på bromsen nästan hela tiden. Det känns som detta är något vi faktiskt kan göra tillsammans! Äntligen;) På tisdag ska vi iväg på vardagslydnads kurs!



Ortopedtid bokad!

Nu, äntligen har jag tagit tag i mitt liv och bokat tid för Algot hos ortopeden...
2 maj kl 10 på Ejra djurklinik!
Jag är så orolig för att det ska vara något riktigt allvarligt...

Tankarna går ju runt, tänk om det är något riktigt illa, vart drar man gränsen för hur mycket man ska göra... Hur mycket har man råd med och kommer han bli bra?

Min lilla skrutt är ju bara 3 år... Jag kommer kanske inte kunna tävla agillity med honom men jag vill att han ska kunna va med en heldag på fjället eller i skogen utan att må dåligt av de!

Med den där andra dåren går de trögt just nu! Han tuggar på allt! Känns som desto mer jag tränar med honom desto värre beter han sig... Suck... Vi (jag å Yuki) börjar ny kurs på tisdag... Får se hur de går... Känns ganska hopplöst just nu!

Vi har fått 20 cm snö, trodde de skulle hålla sig fin och vårligt nu men icke! Trädgården får vänta lite till! Längtar efter våren då de är lättare med hundträning skogsturer och allt annat! Just denna vintern har varit jobbig för Fröja är så liten... Nästa vinter kan vi ta oss ut på skidor osv... Vi har skaffat oss en bärryggsäck till Fröja... Så vi kan ta oss ut på fjället ordentligt till hösten! Än så länge är hon för liten...

Imorgon ska jag Algot och Fröja på 3 års firande på Åre Hundrehab! Kul!


RSS 2.0