Inställd kurs :(

Så trist! Jag och Algot skulle varit iväg på en kurs i Stretching nu ikvväll...

Eller de hade blivit Mackan som fått åka för de känns lite dumt att jag är ute och kör bil själv när de är 4 dagar kvar till BF! Men i alla fall så blev de inställt, de va väldigt få anmälda och flera hade hoppat av så de va bara vi kvar... Kursen är framflyttad till våren!

De känns tråkigt i allafall just för jag tror de hade varit bra för Algot! Vi kämpar på med våra andra övningar och med balansbollen!

Ser fram emot snöaktivering den 18 feb! Om skrutten i magen bara ville komma ut någon gång!


Bröllopsdag 22/1

Bröllopsdag...DE är vuxet!

Vi hade en jätte Mysig dag med fika på CopperHill! Bara jag och min fina man!

Ett helt år har gått sedan vår helt fantastiska dag i Tänndalen! Även denna 22/1 snöade de!

Så mycket vi har hunnit med... Så mycket fint som hänt och så mycket stöd jag har i min älskling!


Bröllopsdag 22/1


Snön öser ner...

Oj va dr snöar idag!

Har inte varit ute ännu men de har nog kommit ca 5 cm redan!

Igår va vi inne i Åre nästan hela dagen. Min mamma är här så då vill man passa på att visa hur mysigt det är här!
Efter lite shopping och lunch for vi hemåt med ett litet stopp på Åre chokladgabrik (obligatoriskt) och sedan åkte vi upp till Copper Hill för att ta en fika! Ingen av oss hade varit där innan så de va jätte roligt att se hotellet och kopparväggen!

Jag känner mig lite trött idag så de böjt inga allt för stora utflykter men vi ska försöka ta oss ner till Lundhags och kika lite bara för att komma ut. Jag får nog ta bilen, lite långt att gå för mig nu!
Är faktiskt ganska tung nu när de bara är 8 dagar kvar till Bf... Och foglossningarna blir bara värre och värre! Härom dagen kom jag inte upp ur sängen utan Mackans hjälp... Man känner sig så otroligt klumpig och tråkig eftersom jag inte kan göra något, jag vill också ut på lång promenad och ut i skogen... De gör lite ont i hjärtat när Frode vill leka och vill att jag ska åka pulka med honom... Ja kan inte de... Försöker ta de lite lätt och säga att jag har bebisen i magen och sådär men de e trist i allafall... Är ju ganska barnslig så jag VILL vara me och leka!

Nu hoppas jag verkligen att skrutten i magen vill komma ut så jag kan börja röra mig snart igen! Längtar riktigt mycket efter att vara ute och promenera och framför allt att orka träna med hundarna! Den 18e feb är det en "snö promenad"(aktivering i snön) i Åre anordnat av Åre hundklubb! Hoppas verkligen ja kan vara med på de annars får Mackan kanske gå men de hade varit så kul!

Den 24 ska vi på en streetching kurs med Algot! De ska bli väldigt roligt och lärorikt! vi har några övningar vi gör med bollen men detta var mer fördjupning! Ska bli kul!


Mer balans!


Algot och Yuki gör balansövningar!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_185011419.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_185011419.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_185011428.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_185011428.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_185011483.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_185011491.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3254747/images/2012/pic_185011492.jpg" class="image">


<3



Mitt <3 mår mycket bättre idag! Så skönt! Han söker kontakt och vill busa! De va ett bra tag sedan!


<3 Algot <3

De är samma hund jag har här hemma men de gör så ont i hjärtat när jag vet att han inte mår bra! Självklart gör vi allt för att han ska bli bra i sin bog och att hoppet är så klart att han ska bli helt återställd... Han är bra på att dölja de men antagligen har han ganska ont...

Om vi tar de från början...

I början av december när vi precis flyttat upp till Järpen tyckte vi att Algot började röra sig lite stelt och han verkade lite deppig...

Av en slump träffade vi en tjej från Åre HundRehab som vi bad känna på honom. Hon tyckte att han kändes lite stel och att vi kanske borde boka in en tid så att Frida fick känna på honom. Sagt och gjort, vi bokade in en tid för utredning.

Frida kom fram till att han hade en muskelskada i vänster bog, de va inget stort och han hade inte gått med de så länge. Han va lite stel i ryggen och höger vig just för att han överkompenserar för den vänstra bogen. Vi fick mycket beröm för att vi hittat de så tidigt och att vi inte väntat tills han blev halt... Det skulle ta ca 4 tillfällen med massage och en massa sjukgymnastik för att få honom bra!

Vi har ett tränings schema som skiljer sig "lite" från de vi hade i våras där de var massor med agility, smidighetsövningar, styrka och snabbhet... Nu tränar vi styrka med balansboll och med diagonala benlyft. Vi har också benmanchetter som sätts på frambenen, i dom lägger man sedan vikter. Dom ska han ha när man promenerar. Han får inte "motioneras" utan ska bara ta lugna promenader.

Jag och Algot va på en balansbolls kurs i förra veckan, skriver mer om de en annan gång men kul va de i alla fall!

På dagens massage som skulle vara den sista va han inte alls bra. Han hade ont i vänster bog och hade ett ändrat rörelse mönster i höger frambenen. Vi har blivit hänvisade till en ortoped för att utreda vad som är fel. Enl. Massören Frida finns de flera alternativ på vad de kan vara... Ett slitet/skadat/uttänjt ligament i bogen, något fel i armbågen som har påverkat bogen, att det har lossnat en benbit, ledskada m.m Hon är ingen Vetrinären så får därför inte ställa diagnos. Får man en diagnos så kan man få ut lite pengar på försäkringen för att bekosta de som behövs göras. De kan vara allt från rehab med simning och massage till operation.

Vi har bestämt oss för att avvakta några veckor med tanke på att bebisen är beräknad om 13 dagar... Vi måste landa lite och sedan ta tag i det! Frida tyckte de va en bra ide också!

De är tur att vi träffat på så många kunniga och hjälpsamma människor här...

Han är verkligen min ögonsten och de finns ingen som Algot! <3


Då ska vi se hur detta fungerar...

Oteknisk som få ska vi se hur detta ska gå...

Men i allafall så tänkte jag skriva lite om hur de går för mitt hjärta Algot och hans skada... Och självklart om vår hundträning i allmänhet...

Man kan säga att träningen ändrat karaktär lite nu när Algot är skadad och vi har valp!

Kanske kan vara så att de slinker in lite om mina andra fina killar (och bebisen) för de är nog oundvikligt...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0