<3 Algot <3

De är samma hund jag har här hemma men de gör så ont i hjärtat när jag vet att han inte mår bra! Självklart gör vi allt för att han ska bli bra i sin bog och att hoppet är så klart att han ska bli helt återställd... Han är bra på att dölja de men antagligen har han ganska ont...

Om vi tar de från början...

I början av december när vi precis flyttat upp till Järpen tyckte vi att Algot började röra sig lite stelt och han verkade lite deppig...

Av en slump träffade vi en tjej från Åre HundRehab som vi bad känna på honom. Hon tyckte att han kändes lite stel och att vi kanske borde boka in en tid så att Frida fick känna på honom. Sagt och gjort, vi bokade in en tid för utredning.

Frida kom fram till att han hade en muskelskada i vänster bog, de va inget stort och han hade inte gått med de så länge. Han va lite stel i ryggen och höger vig just för att han överkompenserar för den vänstra bogen. Vi fick mycket beröm för att vi hittat de så tidigt och att vi inte väntat tills han blev halt... Det skulle ta ca 4 tillfällen med massage och en massa sjukgymnastik för att få honom bra!

Vi har ett tränings schema som skiljer sig "lite" från de vi hade i våras där de var massor med agility, smidighetsövningar, styrka och snabbhet... Nu tränar vi styrka med balansboll och med diagonala benlyft. Vi har också benmanchetter som sätts på frambenen, i dom lägger man sedan vikter. Dom ska han ha när man promenerar. Han får inte "motioneras" utan ska bara ta lugna promenader.

Jag och Algot va på en balansbolls kurs i förra veckan, skriver mer om de en annan gång men kul va de i alla fall!

På dagens massage som skulle vara den sista va han inte alls bra. Han hade ont i vänster bog och hade ett ändrat rörelse mönster i höger frambenen. Vi har blivit hänvisade till en ortoped för att utreda vad som är fel. Enl. Massören Frida finns de flera alternativ på vad de kan vara... Ett slitet/skadat/uttänjt ligament i bogen, något fel i armbågen som har påverkat bogen, att det har lossnat en benbit, ledskada m.m Hon är ingen Vetrinären så får därför inte ställa diagnos. Får man en diagnos så kan man få ut lite pengar på försäkringen för att bekosta de som behövs göras. De kan vara allt från rehab med simning och massage till operation.

Vi har bestämt oss för att avvakta några veckor med tanke på att bebisen är beräknad om 13 dagar... Vi måste landa lite och sedan ta tag i det! Frida tyckte de va en bra ide också!

De är tur att vi träffat på så många kunniga och hjälpsamma människor här...

Han är verkligen min ögonsten och de finns ingen som Algot! <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0