Jo jag lever!

Internetet på datorn har klappat ihop och jag kan inte logga in på mobilen :(

Sååå trött!

Jag hade skrivit jätte lång och laget upp massor med bilder men då dog internet... Jäkla 3! Nu orkar jag inte, nu går jag och lägger mig!

Och regnet de bara öser ner...



Igår hade vi riktigt ösregn. Ganska msigt tycker jag! Vi tog oss en långpromenad på morgonen när jag lämnat Frode. Man kan riktigt ladda batterierna när de tokregnar!

trist bara att de fortsatte hela dagen och även sedannär vi skulle ner till Kyrkis för mamma träffen. Självklat ville Fröja inte ligga i vagnen.De slutade med att jag hade henne i bärselen och min jacka utanpå med öppningen bak så att hon hade luvan över sig... de blev blött om ryggen men hon va nöjd!

Pyssel och mys...


Till gårdagens mamma träff med BVC tanterna hade vi fått en läxa att ta med en bild på ett samspel. Jag hade en annan helt svart bild från någon natt(har ju ingen blixt) Då Fröja låg ytterst i sängen och Algot kröp upp och la sig utanför henne så hon inte skulle rammla ner. Söt Algot!  Men på morgonen hände detta. Fröja va lite gnällig och låg i vagnen, Frode hämtade sin pall och klättrade upp och pussade på henne! Fina Frode!

Träffen i går va jätte trevlig. De va en dietist där som pratade om den första barnmaten... jo visst de va nog vettigt! Men så sa hon med en sån anklagande stämma: De finns ju dom barnen som bara får burkmat de första året... hmmm de lät som de va jordens undergång... Min stackars Frode, undra vad han ska få för men av detta... =) Men de va bra med en liten uppdatering. De va också väldigt hårda bud på att man SKA amma till 6månader. Altså helamma... vi får väl se hur de blir med det. Börjar tröttna lite på att vara så otroligt bunden till Fröja som bara vill äta hela tiden. Kan högst vara borta lite mer än 1 timma. Vi ska till BVC och väga henne i morgon igen för att se så hon går upp ordentligt nu när hon "bara" får äta 1 gång/ timma. Vi ska också kolla på Frodes utslag eller prickar eller va de nu är.



Såhär kan man också roa sig när solen skiner och syrran sover! Gunga på mammas ben är dunder kul!





Nytt projekt!
Frodes pall i hallen va sååå sliten. Jag har målat den svart och ska dekorera den lite...





...och såhär blev det. Den ska bara lackas!




Glada Fröja! Hon är verkligen en Pärla!



Nu har jag börjat virka en liten mössa som ska matcha ponchon. Fick eventuellt lite beställningar på poncosar igår på mammaträffen... kul! Jag gör dom såklart gratis bara man betalar garnet själv. Mycket inomhus pyssel blir de då vädret är lite ostadigt... minst sagt!

Ska ta och tröna lite med hundarna i eftermiddag och cykla med Yuki kväll tror jag! Han behöver ut och springa av sig!

Lite bilder från helgen!



Nyvaken Frode myser med syrran!



Middag på Frösön!









Frode i sin nya stol, den är röd men jag fick tvätta dynan!



Nyaste projektet....En tavla till hallen!

Oj vilken helg!

Mackan va ledig i fredags för vi skulle serva bilen i stan! Efter att ha spenderat lite mer än 4 timmar i Lillänge till fots va äntligen bilen klar! Vi fick gjort massor och vi hade fint väder... De va tur!

Jag har fyndat en liten stol till Frode på blocket! Så den for vi och hämtade. Sedan styrde vi bilen in mot stan! De va jätte varmt så efter lite må ärenden köpte vi oss lite fika och satte oss på torget i solen! Helt underbart! Yuki och Algot va med hela dagen. Algot är duktig eftersom han alltid fått vara med överallt! Yuki va också duktig, de är så nyttigt med passivitetsträning för honom! Efter stan fick de bli obligatoriskt besök på Ica Maxi. Där slog vi nytt rekord, ush va mycke pengar! Men vi köper ju på oss endel när vi är där! T.ex denna gången köpte vi 6paket blöjor... På väg hem Körde vi den "fina vägen" över Frösön. Vi stannade och åt middags picknick på en strand vid bron mellan Frösön och Rödön. Så vackert! Hundarna och Frode plaskade i vattnet.. Även om de inte va riktigt meningen att Frode skulle gå i med skor och allt!

Igår va vi ute i trädgården och grävde hela morgonen, sedan kom regnet... En sväng till El & Bygg fick de bli... Jag hann precis hänga ut massa tvätt när de började regna... Den hänger fortfarande ute och nu öser de ner igen:(

Igår fick vi gjort i ordning i matkällaren med ny vaxduk på alla hyllorna. Grön med vita prickar! Såååå fint! Och jag fick pysslat klart min tavla till hallen! Mackan och Fröja kollade så klart på fotboll :)

Idag jobbar mackan... Så trist men han va ju ledig i fredags! Hoppas han kan vara ledig på midsommar! Och hoppas de blir fint väder! De är som lite speciellt nu när vi flyttat så långt bort från alla vanliga traditioner, man får hitta sina egna nya och de är inte alltid så lätt. Nu menar jag inte att de är brist på saker att göra eller idéer utan snarare att de är svårt att välja! Och man får inse att vi är inte en sån liten familj längre! De krävs lite logistik för att få till allt!

Fixar lite bilder sedan när Jag startar datorn! Vi ska prova att köpa foder på Foderbilen... Vi har aldrig plats till säckarna när vi åker till stan så hoppas detta funkar nu!

Drömde i natt att jag skulle ställa ut Yuki men hade glömt att tvätta och borsta honom...ush.. Står i valet och kvalet om vi ska anmäla båda hundarna till en utställning i Svenstavik i augusti. Måste bestämma mig ganska snart!


5km ja de är en halv mil de!

Ikväll tog jag och Yuki oss en sväng med cykeln! 5 km blev det idag! Han va jätte duktig men de va nog lite långt men han höll i bra! Skönt att komma ut lite med honom. Vi ska till stan i morgon så de är bra om han fått röra sig lite!

Håller tummar och tår att Fröja ska vara på lite bättre humör i morgon!


Hundpromenad

Igår va en skrikig men mysig dag!
Fröja håller på att få en tand och är allt annat än nöjd! De måste göra så sjukt ont för hon har skrikigt till och från i 2 dygn nu. De blir så väldigt påtagligt eftersomhon alltid är så nöjd annars.
Igår va vi med mammagruppen och BVC tanterna på bibblan och fick info om deras verksamhet. Vi fikade såklart också! Efter det förljde vi med en kompis hem och drack en kopp kaffe innan de va dags att hämta på dagis.

När mackan kom hem efter jobbet va de snabba ryck, mat i magen, packa, byta kläder, packa bilen, amma och ge sig iväg mot åre. Jag, Fröja och Algot åkte in för att gå på hundpromenad med Åre Hundklubb. Vi samlades på Draklanda och hade lite picknick. Vi fick info om fästingar/mygg/knott medel och efter de gick vi en trevlig peromenad. Yukis kompis Yuri va med men hon har lekförbus just nu=( tur jag hade Algot med mig. När vi kom hem ville Fröja inte riktigt somna, hon somnade strax efter 10 och jag knde att jag verkligen behövde lite egentid. Så medan Mackan kollade lite fotboll så passade jag på att jobba lite på mitt nyaste projekt... De blev därför en sen kväll vilket betyder att jag är super seg och trött idag!

I morse ville frode inte gå till dagis " Mamma, Bode inte vill gå dagis, Bode stanna hemma Mamma Öja..." Sötnosen... när vi välkom fram till dagis så hade han knappt tid att säga hej då till mig. Han är lite kär i en söt tjej på dagis, hon möter honom i hallen varje dag. 

De ringde en kille från telia idag och ville förlänga mitt abbonemang... man känner sig alltid lika lurad...
nä, de blev nog bra!

Undra om jag ska tatag i mitt liv och gräva lite eller kanske såga i rönnarna? De kanske är väldigt fint att ha rönnbuskar istället för träd? Men jag tror allt jag vill ha träd... eller kanske ska jag gå in och röja i köket, starta datorn, bädda i gästrummet, vika tvätt, skriva handla lista till i morgon. Eller ska jag bara sitta kvar på bron med två hundar i knät, en kopp kaffe i handen och en sovande dotter? hmmm...

En liten tröttis hittade jag i sängen när vi skulle lägga oss!
En liten tröttis!


Fick fina blommor av min fina man igår! Tack Älskling! Du är de finaste jag vet! Älskar dig massor och ser så framimot att fortsätta dela mitt liv med dig! Va mycket roligt vi ska ha! Puss


Hundpromenad i Åre!

Ännu en gång hade jag skrivit massor som försvann... Suck! Får starta datorn!


Fortsättnings kurs!

Idag va de sista gången på Yukis fortsättnings kurs! Vi blev bara två hundar men de räckte. Idag var fokus på aktivering och inkallning.

Aktiverings lekar;
1- "Tappat" går helt enkelt ut på att hunden till slut ska hämta mössor, vantar och annat man tappat på promenaden.

2- "Tändstickan" som godis sök men hunden ska hitta tändstickor och får belöning/beröm när den markerat var stickan är. (Yuki hittade en och svalde en...)

3- "Backa" ja precis va de låter som. ( Yuki får börja öva på att stå still utan att skälla)

Sedan tror jag inte de va fler aktiveringar... Vi fick så klart diplom.

Denna kursen har hett oss väldigt mycket! Speciellt massor med tips och trix och Pepp! Ska anmäla oss till nos kurs!

Nu blir de sova, Fröja håller på att få en tand så hon är minst sagt missnöjd!


Mys Måndag!

Jag hade skrivit ett jätte långt inlägg på datorn alldeles nyss men internet dog... Suck!

Idag har vi i alla fall varit på lek och fika hos en kompis. Hennes stora är lite äldre än Frode och den lilla är någon månad yngre än Fröja! Dom stora barnen går på samma dagis men olika avdelningar. De va i alla fall jätte mysigt! Barnen leker bra och vi har mycket att prata om! Dessutom bor dom väldigt nära!

Frode fick en gungställning av vår granne igår! Hurra! Han som aldrig gillat att gunga.. Men nu minsann vill han gunga hela tiden! Varje gång vi går förbi Kyrkis vill han upp på deras lekplats och gunga!

Köpte en liten skylt härom dagen ;

" Man tänker ofta på de man inte har, men inte så ofta på de man har"

De stämmer så väl för mig ibland! Vissa dagar längtar jag till havet, dom är inte många men de finns. Men när vi bodde i Göteborg mådde jag riktigt dåligt för att de va så långt ut i naturen. Nu bor vi både naturnära och fjällnära! De är helt fantastiskt! Men man måste självklart få lov att längta så länge man inte glömmer av varför vi flyttade hit! Missförstå mig inte, jag trivs fantastiskt bra här och med att bo så nära naturen. Jag vill inte flytta tillbaka till Göteborg men de är klart att man saknar ibland! Vi pratade just om de i lördags när vi körde runt, de är så fantastiskt vackert och man kommer nog aldrig att tröttna på de så länge man låter sig själv njuta av de! De är här i denna miljö jag vill att mina barn ska växa upp!

Idag sover Mackan på jobbet... Jag saknar honom så mycket när jan är borta!

För en stund sedan när jag bytte pärlans blöja hittade hon sina fötter! Så lycklig hon blev! Söt!


Träning med Yuki...

Igår va de så svalt att jag kunde ut och cykla med Yuki på kvällen...
De går ganska bra nu, Lät honhom springa av sig först en liten bit och sedan gick de bättre och bättre.
Cyklar nu i spåret i skogen. Riktigt skönt att komma ut!

Lördag...

I helgen har vi varit ute på en fantastisk utflykt! Vi började med att köra till Storulvånd fjällstation, via Storlien. Helt galet fin natur och man påminns ännu en gång om varför vi villbo här! Välframme på stationen så va de fortfarande så mycket snö att vi snabbt bestämmde oss för att lämna tältet i bilen. Frode va super trött ( han sa de själv) så de va inte lätt för honom att traska fram i snön. Efter bara en liten bit vände vi tillbaka till bilen för att åka tillbaka en bit och hitta någonstans att laga middag. Fröja därimot tyckte de va helt ok att bli påpacjad massor med kläder och solglasögon...




Inte helt oväntat stortrivdes Yuki i all snö. Han grävde och grävde i varje vattenpöl han hittade... Som sagt "Smutsig hund, Lycklig hund" (I allafall till fjälls)


Mat på bästa sätt... Så gott det är när man lagar och äter i naturen! Synd bara att frode va sååå trött! Han brukar tycka det är jätte mysigt när vi har köket med oss och är ut i skogen men inte idag... De serverades Renskavskebab, banankaka och kaffe.

Efter maten körde vi tillbaka mot Åre. Vi bestämde oss för att köra över Björnen till Huså. Stannade på Fröå gruva och åt fruktsallad. Tog inga kort där för de började ös regna. Mysigt som tusan. Vi hittade ett litet hus där vi kunde sitta på bron utan att bli blöta. När vi körde därifrån va klockan så pass mycket att Frode nästan skulle sova så vi tänkte att vi kör runt Kallsjön för då somnar han på vägen ... Jo visst 20.30 i Järpbyn 1 mil från Järpen somnade han. Det är fantastiskt vackert att köra runt sjön. Lite långt men sist vi gjorde de va de snöstorm och jag va höggravid och livrädd. Lite mer lättsamt denna gången.


Fin utsikt från vår matplats!


Lyckan är Total!



Som Ni förstår är lyckan total här hemma! Frode har en HjulHjuling som han kallar den. De är nog inte bara
fFrode som tycker det är roligt... Min man ör en riktig meckare! Startade denna och fixade gräsklipparen
som vi trodde va nära döden. Så nu har vi fått klippt gräsmattan! De tog bara 2 timmar... De är rätt stor trädgård vi har. Men de är helt underbart att den fatiskt är så pass stor att vi kan bygga hundgård och ha plats kvar till fotbollslek och kubb när andan faller på.


Nu jäklar!

Äntligen lite bilder!
image descriptionimage description

Fina örhängen!


Suck...

Så trist att de inte funkar med bilderna... Jag får starta datorn ikväll... Suck! Den startas bara i nödfall!


Fin dag på smultronstället!

Igår va en härlig dag!
Tog med mig hundens och Fröja ner till sjön och hade lite passivitetsträning med Yuki. De skadade inte att de va sjukt fint väder och jag hade kaffe med mig! De tog 1 timma innan han va lugn! Efter de koppeltränade vi lääänge och sedan va vi ut på en flytbtygga. Jag kan säga att de va en trött hund vi hade här igår kväll!

Vi har strålande fint väder i dag också! Såg lite sådär ut i morse med bara 5+ men nu är de varmt och skönt! Vi har just varit ute på en liten promenad, Frode har cyklat på sin springcykel och Fröja hade jag i bärselen. I morgon kommer hon få sitta mycke i selen för vi ska på utflykt!

Ikväll blir de bus för mackan har en överraskning till Frode med sig hem! Ni får se sedan! Frode vill i alla fall vara ensam med pappa ikväll. Han tyckte jag skulle ta Fröja och åka till Ica! Söt ungen!


Hur gör jag med bilderna?

Jag har jätte mycket problem att lägga upp bilder. Jag har fått veta att jag behöver någon app där man kan förminska bilderna.

Förslag någon? Jag är ju helt borta när det gäller sånthär!


Nationaldag!

Vi har haft en härlig dag!
Trots att Frode bestämde sig för att de va dags att gå upp strax innan 5... De är inte så lätt när de är ljust nästan hela natten! Vi bäddade ner honom i cykelvagnen med täcke och kudde så vi kunde rulla iväg honom till nationaldagsfirandet på Tossön.
Vi träffade flera Goa vänner och hade jätte mysigt med "Bamse gympa" och fika! De gräddades kolbulle för glatta livet! Så gott! De fanns ponnyridning men när Frode väl skulle rida så va de ett gäng ungdomar som trängde sig. Som tur är har grannen en söt liten shettis som vi ska få åka med och rida på!

Vi bjöd hem några kompisar på korvgrillning som blev en succé! Vi va 8 vuxna och 8 barn! Mysigt som tusan! Vi grillade drack folköl och snackade skit! De är verkligen värt så mycket. Speciellt när de är helt spontant!

Nu på kvällen har jag varit ute och planterat mina solroser. Nu hoppas vi dom klarar sig! Luktärterna lever ännu. Men de kan ju bli minus på natten så jag är beredd med filtar att täcka med! Mackan och Fröja va me ute nu på kvällen! Så mysigt att göra saker tillsammans! Även om mackan mest övervakade! ;)

Idag ringde en kompis från Gbg! En av de fina mammorna! Som jag saknar dem! De va så kul att prata lite!

Håller tummarna för att de fina vädret håller i sig till helgen!


Ett stycke hormonknippe!

De är va Yuki är just nu! Helt omöjlig! Som tur va va de bara vi och en annan hund på kursen idag! De räckte kan jag säga. Kommer knappt ihåg vad vi hade för uppgifter... Han skötte sig efter omständigheterna rätt bra. Michelle ska ta me lite torkad lever till mig nästa vecka. Vi ska se hur Algots mage klarar de. Känns som de borde funka för de är i ha tillsatser utan bara lever. Efter jag va iväg med Yuki tog jag med mig Algot ut i skogen för lite träning/lek. Helt galet hur bra han sköter sig och hur fint han går när inte Yuki är me! De blev i alla fall lite godis sök och köttbulleträd följt av ingångar och att gå fot. Min lilla stjärna!

Har en dunder Klängig tjej här hemma. Hon vill inte sova utan bara vara nära. Vi va ner till BVC idag. 64 cm och nästa 7 kg tror jag. De är något som är annorlunda denna gången, jag kommer aldrig ihåg vikt och längd efter jag varit på Bvc! Har nig annat att tänka på!

Nu är de nog natti natti för mig om jag ska orka med morgondagens firande...


Pyssel

Idag har regnet ÖST ner! De är galet hur mycket de har regnat! Mackan sover på jobbet idag så jag är själv med alla här hemma! De är tufft, men de går!

I dag har jag börjat gräva upp för att förlänga en rabatt. De är sjukt tungt att gräva i gräsmatta! Men tillslut så! Har nu planterat ut luktärter och tagetes. Sått lite lupiner, natt violer och vallmo så nu ska de nog bli fint i den rabatten! Håller alla tummar jag har för att de inte ska bli fler nätter med minusgrader!

De som är bra med regn är att de blir så grönt och fint! Jag gillar faktiskt när de regnar! Men de är svårt med Fröja!

Nu håller jag på att klistra in foton i album... Jag ligger efter!

Kikade efter ett nytt objektiv på nätet... Ush va de kostar!


Dop 26/5


Lite bilder från helgen!


Fin finare finast!

Sicken helg!

Igår lördag hade vi en jätte bra dag! Med fikabesök och utflykt till Tännforsen. De va fantastisk att se allt smältvatten forsa ner för ett jätte vattenfall! Så fint! Vi va där i vintras och besökte en iglo som en jobbarkompis till mackan varit me och byggt. Vi va också dit förra sommaren men de va helt klart speciellt så här års! De ösregnade så vi fick fika i bilen. Alla 4 i framsätet, Frode tyckte de va jätte mysigt...
Fick också köpt mer garn till fröjas poncho!

Idag har vi haft en riktig familje dag! Började med 2 timmar promenad i skogen. Fröja sov, Frode satt i ryggsäcken och hundarna gick lösa hela vägen! Så fantastiskt! Yuki badade i varenda liten Bäck och pöl! När vi hade gått så långt att vi började vända hemåt undrade Frode när vi skulle fika... Sötisen! Vi hade ingen fika med oss... De gör vi inte om!

Vi for iväg till Agdas cafe i mattmar. Väldigt mysigt cafe i ett "fjös" har lärt mig att det typ är en gammal lada/stuga. Mysigt i alla fall! Frode åt smörgåstårta och vi åt gulaschsoppa!

Därifrån körde vi till Ocke och köpte lekakulor så jag kan plantera min stora kruka snart! Nu får de tusan inte bli mer snö och minusgrader! Från Ocke körde vi ut till Huså. Sist vi va ut dit va de klass 3 varning och snöstorm. Mycket vackrare idag! ;) sedan körde vi till Fröå gruva som ligger på fjället mellan Huså och Åre. De va så fint påväg dit och vid själva gruvan. Tyvärr va de stängt och öppnar vid midsommar. Vi får åka dit en annan dag! Från Åre/björnen körde vi ut till Edsåsen och Edsåsdalen. Vi drömmer om en liten stuga ute till fjälls. Helst utan el och väldigt ensligt! Men vi tycker de är så mysigt och åka runt och spana på hus och stugor!

De har regnat hela dagen men med långkalsonger, mössa och vantar så håller man sig oftast varm! Mysigt har vi haft idag! De va längesedan vi körde runt som vi gjort idag. Folk tycker kanske vi är knäppa men detta är riktig kvalitets tid för oss! Vi är lyckligt lottade att bo så tätt på naturen! När vi va som högst upp på vår promenad och hade utsikt över fjälltopparna och järpströmmen så kände man riktigt varför vi flyttat hit! De dagar då de är tufft att bo långt ifrån vänner och familj, för dom dagarna finns, är de bra att ha sådana bilder att ta till! Vi flyttade hit mycket för naturen men också för att barnens skull! Nu ska vi gå en sväng i trädgården och njuta av att vi faktiskt har en stor trädgård!


RSS 2.0