Lördag...

I helgen har vi varit ute på en fantastisk utflykt! Vi började med att köra till Storulvånd fjällstation, via Storlien. Helt galet fin natur och man påminns ännu en gång om varför vi villbo här! Välframme på stationen så va de fortfarande så mycket snö att vi snabbt bestämmde oss för att lämna tältet i bilen. Frode va super trött ( han sa de själv) så de va inte lätt för honom att traska fram i snön. Efter bara en liten bit vände vi tillbaka till bilen för att åka tillbaka en bit och hitta någonstans att laga middag. Fröja därimot tyckte de va helt ok att bli påpacjad massor med kläder och solglasögon...




Inte helt oväntat stortrivdes Yuki i all snö. Han grävde och grävde i varje vattenpöl han hittade... Som sagt "Smutsig hund, Lycklig hund" (I allafall till fjälls)


Mat på bästa sätt... Så gott det är när man lagar och äter i naturen! Synd bara att frode va sååå trött! Han brukar tycka det är jätte mysigt när vi har köket med oss och är ut i skogen men inte idag... De serverades Renskavskebab, banankaka och kaffe.

Efter maten körde vi tillbaka mot Åre. Vi bestämde oss för att köra över Björnen till Huså. Stannade på Fröå gruva och åt fruktsallad. Tog inga kort där för de började ös regna. Mysigt som tusan. Vi hittade ett litet hus där vi kunde sitta på bron utan att bli blöta. När vi körde därifrån va klockan så pass mycket att Frode nästan skulle sova så vi tänkte att vi kör runt Kallsjön för då somnar han på vägen ... Jo visst 20.30 i Järpbyn 1 mil från Järpen somnade han. Det är fantastiskt vackert att köra runt sjön. Lite långt men sist vi gjorde de va de snöstorm och jag va höggravid och livrädd. Lite mer lättsamt denna gången.


Fin utsikt från vår matplats!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0