Fin finare finast!

Sicken helg!

Igår lördag hade vi en jätte bra dag! Med fikabesök och utflykt till Tännforsen. De va fantastisk att se allt smältvatten forsa ner för ett jätte vattenfall! Så fint! Vi va där i vintras och besökte en iglo som en jobbarkompis till mackan varit me och byggt. Vi va också dit förra sommaren men de va helt klart speciellt så här års! De ösregnade så vi fick fika i bilen. Alla 4 i framsätet, Frode tyckte de va jätte mysigt...
Fick också köpt mer garn till fröjas poncho!

Idag har vi haft en riktig familje dag! Började med 2 timmar promenad i skogen. Fröja sov, Frode satt i ryggsäcken och hundarna gick lösa hela vägen! Så fantastiskt! Yuki badade i varenda liten Bäck och pöl! När vi hade gått så långt att vi började vända hemåt undrade Frode när vi skulle fika... Sötisen! Vi hade ingen fika med oss... De gör vi inte om!

Vi for iväg till Agdas cafe i mattmar. Väldigt mysigt cafe i ett "fjös" har lärt mig att det typ är en gammal lada/stuga. Mysigt i alla fall! Frode åt smörgåstårta och vi åt gulaschsoppa!

Därifrån körde vi till Ocke och köpte lekakulor så jag kan plantera min stora kruka snart! Nu får de tusan inte bli mer snö och minusgrader! Från Ocke körde vi ut till Huså. Sist vi va ut dit va de klass 3 varning och snöstorm. Mycket vackrare idag! ;) sedan körde vi till Fröå gruva som ligger på fjället mellan Huså och Åre. De va så fint påväg dit och vid själva gruvan. Tyvärr va de stängt och öppnar vid midsommar. Vi får åka dit en annan dag! Från Åre/björnen körde vi ut till Edsåsen och Edsåsdalen. Vi drömmer om en liten stuga ute till fjälls. Helst utan el och väldigt ensligt! Men vi tycker de är så mysigt och åka runt och spana på hus och stugor!

De har regnat hela dagen men med långkalsonger, mössa och vantar så håller man sig oftast varm! Mysigt har vi haft idag! De va längesedan vi körde runt som vi gjort idag. Folk tycker kanske vi är knäppa men detta är riktig kvalitets tid för oss! Vi är lyckligt lottade att bo så tätt på naturen! När vi va som högst upp på vår promenad och hade utsikt över fjälltopparna och järpströmmen så kände man riktigt varför vi flyttat hit! De dagar då de är tufft att bo långt ifrån vänner och familj, för dom dagarna finns, är de bra att ha sådana bilder att ta till! Vi flyttade hit mycket för naturen men också för att barnens skull! Nu ska vi gå en sväng i trädgården och njuta av att vi faktiskt har en stor trädgård!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0